ماندگاری پروتز سینه به چه عواملی بستگی دارد؟ + نشانه‌های تعویض آن

پروتز سینه روشی است که با توجه به استانداردهای زیبایی زنانه طراحی شده است و تصمیم گیری در مورد آن اغلب چالش برانگیز و سخت می‌باشد. زیرا با وجود اینکه مزایای زیادی برای فرد دارد اما نمی توان انتظار داشت تا پایان عمر ماندگاری داشته باشد. همچنین ممکن است  برخی از زنان ترجیح دهند پروتزهای خود را پس از مدتی (ده تا بیست سال پس از جراحی) خارج کنند. قبل از انجام پروتز سینه، جراح شما را معاینه می کند و در مورد نحوه مراقبت پس از عمل و کارهایی که به ماندگاری نتایج کمک می‌کند با شما صحبت خواهد کرد.

ماندگاری پروتز سینه چقدر است؟

پروتز سینه طوری طراحی شده است که تا سال‌ها ماندگاری داشته باشد. با پیشرفت‌های اخیر در علم پزشکی، اکثر پروتز سینه مانند سالین معمولاً بین 10 الی 20 سال باقی می مانند. با وجود این پروتز سینه نباید یک راه حل مادام العمر در نظر گرفته شود زیرا میزان ماندگاری پروتز سینه به عوامل مختلفی بستگی دارد  و از فردی به فرد دیگر متفاوت است و گاهی دیده شده که بسیاری از افراد طی 8 الی 10 سال پروتزهای خود را خارج کرده‌اند.

عوامل مؤثر بر ماندگاری پروتز سینه

عوامل مؤثر بر ماندگاری پروتز سینه

عوامل زیادی بر ماندگاری پروتز سینه تأثیر می گذارند که عبارتند از نوع مواد به کار رفته، سبک زندگی فرد، واکنش بدن و مهارت جراح. با وجود اینکه هر کدام از این عوامل به نوبه ی خود می توانند نقش تعیین کننده ای در میزان ماندگاری پروتز سینه داشته باشند اما به نظر می رسد سبک زندگی فرد بیش از عوامل دیگر بر میزان ماندگاری پروتز سینه نقش دارد.

چگونه ماندگاری پروتز سینه را افزایش دهیم؟

یکی از مهم ترین دلایلی که باعث می شود بعضی افراد اقدام به خارج ساختن پروتز سینه خود کنند، نارضایتی از اندازه و شکل پروتز می باشد.  با توجه به اینکه سلیقه افراد در گذر زمان تغییر میکند بهتر است هنگام انجام پروتز سینه اندازه و فرم آن را طوری انتخاب کنید که حدود ده تا بیست سال بتوانید از آن استفاده کنید. از جمله عوامل دیگری که می تواند روی ماندگاری پروتز سینه نقش داشته باشد می توان به پاره شدن و کاهش حجم پروتز اشاره کرد که اغلب به دلیل ساییدگی و خطای جراحی رخ می دهد.

برای گرفتن بهترین نتایج به نکات زیر دقت کنید:

  • در انتخاب جراح سینه خود دقت کافی داشته باشید.
  • تمام پروتکل ها و مراقبت های بعد از عمل را رعایت کنید.
  • برای بررسی پارگی های احتمالی، به طور منظم MRI بگیرید.

با توجه به اینکه هزینه‌ پروتز سینه ممکن است زیاد باشد، بنابراین افزایش ماندگاری آن می‌تواند از هزینه‌های کلی جراحی کم کند و همچنین دیگر نیازی نیست برای تعویض یا خارج کردن آن هزینه‌ای مازاد بپردازید. بنابراین حتماً در این مورد با جراح خود صحبت کنید.

در صورت داشتن این علائم باید اقدام به تعویض یا خارج ساختن پروتز کرد.

در صورت داشتن این علائم باید اقدام به تعویض یا خارج ساختن پروتز کرد.

سخت شدگی

بسیاری از افراد دچار کپسول فشارنده یا انقباض کپسولی دور پروتز سینه می شوند. همچنین ممکن است اسکار نیز در اطراف یک یا هر دو پروتز مشاهده شود. این عوامل منجر به سفتی، درد، حساسیت و تغییرات غیر عادی در ظاهر سینه می شوند. سفت شدگی ممکن است بیش از یک بار رخ دهد.

پاره شدن پروتز سالین (نمکی) و کاهش حجم

اگر پروتز سالین سوراخ یا پاره شود مانند یک بالون شروع به خالی شدن می کند. نمک موجود در پروتز ممکن است به طور ناگهانی یا به آرامی طی چند روز  به بیرون نشت کرده و مجدداً توسط بدن  فرد جذب شود. بدین ترتیب پروتز دفرمه می شود و ظاهرش تغییر میکند.  احتمال پاره شدن پروتز در سال های اول پس از جراحی بسیار کم است و با گذشت زمان احتمال آن بیشتر می شود.

پاره شدن سیلیکون (پارگی بی صدا)

پروتز های سیلیکونی نیز ممکن است در معرض پارگی قرار گیرند. ژل سیلیکون در مقایسه با سالین غلیظ تر است. اگر پروتز سیلیکونی دچار پارگی شود، ژل داخل پروتز یا بافت اطراف باقی می ماند. در نتیجه پارگی پروتز سیلیکونی مشهود نیست و تحت عنوان پارگی بی صدا شناخته می شود. در بیشتر موارد هیچ گونه علائمی وجود ندارد اما گاهی ممکن است علائمی از این قبیل داشته باشد:

  • کاهش سایز سینه
  • برآمدگی های سفت
  • ظاهر متفاوت و عدم توازن سینه ها
  • درد یا حساسیت
  • مور مور شدن
  • تورم
  • بی حس شدن
  • سوزش
  • تغییر در احساس

میزان دقیق پارگی سیلیکون مشخص نیست اما بین 2 تا 12 درصد تخمین زده می شود.   برخی از پروتز ها بلافاصله پس از استفاده، برخی پس از چند سال و برخی دیگر پس از 10 سال یا بیشتر دچار پارگی می شوند.

موج دار و قابل لمس شدن

ممکن است پروتز سینه دچار چین و چروک یا موج شود به طوری که با لمس کردن بتوان آن ها را حس کرد.  گاهی اوقات این تغییرات در سطح پوست نیز قابل مشاهده هستند. در این صورت ممکن است نیاز به تعویض یا خارج ساختن پروتز باشد.

جا به جا شدن پروتز

پروتز سینه از افتادگی سینه جلوگیری نمی کند. افزایش سن، افزایش و کاهش وزن می توانند باعث کشیدگی و افتادگی سینه ها گردند. همچنین ممکن است نوک سینه ها در جهات متفاوتی نسبت به هم قرار گیرند یا یکی از سینه ها پایین تر از دیگری باشد. در این صورت لیفت سینه یا تعویض پروتز می تواند کمک کننده باشد.

تعویض پروتز

تعویض پروتز

تعویض پروتز برای جایگزینی پروتز قبلی با مدل جدید تر مورد استفاده قرار می گیرد و ویژگی‌های آن از جمله  نوع، اندازه و شکل پروتز به فرد بستگی دارد. این روش همچنین ممکن است در ترکیب با لیفت سینه یا جا به جایی بافت اسکار انجام شود. هزینه تعویض پروتز بیشتر از خارج ساختن آن است. خارج ساختن، تعویض پروتز و هر روش دیگر هزینه های مربوط به خود را دارد.

مقالات مرتبط

سوختگی: انواع، علائم و درمان آن

سوختگی نوعی زخم دردناک ناشی از آسیب حرارتی، الکتریکی، شیمیایی یا الکترومغناطیسی است. استعمال دخانیات و آتش علت اصلی آسیب…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست